Bjerringbro Korn- og Foderstofforretning

Her kom jeg i lære som kontor/lager - og det blev et meget afvekslende arbejde - 1963-1967.

Efter afslutning af Realskolen i sommeren 1963 skulle jeg finde mig en lærerplads. Min onkel i Randers, krigsrationeringsmærke-sortbørshandleren Gartneren, tog mig med ned til sin bank og min onkel Alfred ABC med snedkerværkstedet på Nørregade, introducerede mig til Poul Due Jensen, Grundfos.

Skoleinspektøren Ernst Pedersen på Realskolen havde imidlertid en anden mening: Jeg havde jo ikke været den mest stille elev i skolen, og selv om han nok mente, at jeg var rimeligt begavet, så burde jeg have en plads, hvor der også var brug for noget fysisk udfoldelse. Han mente nok, at jeg så bedre kunne holde mig lidt i ro. Da der kom et opslag om en kontor/lagerplads på Bjerringbro Korn- og Foderstofforretning, foreslog han mig, at jeg søgte den.

Nogle dage senere mødte jeg tilfældigvis Foderstoffens nye direktør, Helge Madsen, på stadion, hvor jeg havde spillet fodbold. Jeg spurgte ham, om det var muligt at få pladsen - og så var det afgjort.

profile
Det gamle Bjerringbro Korn- og Foderstofforretning på Storegade, hvor jeg startede som elev.

Jeg startede på den gamle afdeling på Storegade nede i byen. Kontor og lager lå der hvor boligblokken Tømrergården nu er bygget. Lige bag kontoret, huset med den hvide gavl, havde Frk Boller sin slikforretning, hvor vi købte for 10 øre Pinnociokugler på vej hjem fra skolen. Det var også her, jeg første gang smagte en flaske æblemost, som jo dengang var ren ufiltreret æblesaft. Jeg husker, at den smagte virkelig stærkt.

Kontoret blev dog snart revet ned og flyttet over på den anden side af gaden, hvor vi lejede smedemester Viggo Jensens garage. Lager og kornsilo med tørringsanlæg forblev i flere år på Storegade. Efter et års tid i garagen flyttede vi op på Nørregade til nye kontorer og lager.

Helge Madsen var en dygtig lærermester, som lod mig give en hånd med på lageret, feje gulvet i kontor-garagen, og endda lade mig kører varer ud i firmaets gamle Bedford lastbil inden jeg havde fået kørekort (hvor jeg jo dumpede 3 gange). Senere lånte jeg hans gamle Folkevogns boble, så jeg kunne køre rundt til landmændene i omegnen og forsøge at sælge dem foderstoffer. Jeg fik også en tid i bogholderiet hos Bonnevie, som lærte mig, at hvis bare der var 1 øre galt i afstemningen, så måtte man gennemgå det hele igen, indtil man havde fundet fejlen.

Det var en fantastisk lærerplads, som jeg fik rigtig meget ud af. Blandt andet var det nok årsagen til, at jeg fik mit næste job hos Erik Emborg, Aalborg , i maltafdelingen - trods mit TG+ fra Realskolen i Emborgs hovedsprog, tysk. Jeg fik også lært at banke på en fremmed dør og etablere kontakt med en kunde, noget jeg fik megen glæde af i mit efterfølgende job hos Danish Food i Beirut.