Isabel Maria

Jeg startede med at skrive sammen med Isabel Maria i Portugal omkring 1962. Det var en interessant brevveksling, som endte med, at vi blev brev-kærester - og planlagde at mødes.

I min skoletid havde jeg en masse pennevenner - både i Danmark og i udlandet. Jeg startede med at skrive sammen med Isabel Maria i Portugal omkring 1962. Det var en interessant brevveksling, som endte med, at vi blev brev-kærester - og planlagde at mødes.

Det kulminerede i begyndelsen af 1967, medens jeg var på Købmandsskole i London. Her havde jeg meget konkrete planer om at besøge Isabel Maria i Portugal efter afslutning på skolen.

profile
Isabel Maria

Som det antydes i lommebogen fra opholdet i London, var jeg begyndt både at gå til dans og lære Portugisisk som forberedelse til turen. Imidlertid fik jeg et brev af 5. marts 1967, hvor hun oplyste, at hun var blevet forlovet. Selvom hun stadig meget gerne ville se mig, droppede jeg straks planerne om Portugal, og arrangerede i stedet turen til Paris.
side 1
side 2
side 3
side 4
Hvis det originale brev er vanskeligt at læse, er her en afskrift.
Brev af 5. marts 1967

Efter hjemkomsten til Danmark, har jeg svaret på hendes brev - og derefter modtaget dette (i min afskrift):
Brev af 22. april 1967
Det er faktisk interessant genlæsning her mere end 50 år senere. Dels stemmer det stadigvæk, det med sidegaderne, en flaske vin og et stykke ost, men især om de klare visioner, vi begge synes at have om vort fremtidige liv. Her skinner ungdommens idealisme tydeligt igennem.

Og så i Brev af 19. maj 1967 fortæller Isabel Maria, at hun har ophævet forlovelsen, og "..now I am free..". Imidlertid møder jeg kort efter Benthe og dermed opstår endnu én af de tilfældigheder, som afgør, hvordan mit liv kommer til at forme sig.