Indonesien

Modsat rygterne i Hong Kong, så var det et meget spændende land med flinke mennesker og god mad. Langt fra historierne om tyve og banditter, som jeg var blevet fortalt.

Søndag den 16. maj 1976 ankom jeg til Jakarta på min tjenestrejse fra Singapore. Fra lufthavnen kørte jeg til Hyatt Hotel med en flink taxa chauffør, der huskede vores verdensmester i badminton, Svend Pri. Indonesien og Danmark har jo i en årrække sammen med Malaysia været de førende lande i badmintonsporten. Jeg gik straks ned i swimmingpoolen, og selv om jeg lå under et palmetræ, blev jeg solskoldet i løbet af eftermiddagen. Om aftenen kiggede jeg på et par forretninger, som først lukker kl 19, og spiste en lokal Goreng (stegt ris med kylling) til aften. Varmt og fugtigt, men flinke mennesker og et ganske rart sted.

profile
Tempeludsmykning

Mange i HK havde frarådet mig at blive længere end højst nødvendigt i Indonesien. Det ærger mig, at jeg lyttede til dem, for jeg kunne godt have tænkt mig tid til en tur udenfor Jakarta. Nå, men jeg besøgte en del firmaer - og spiste frokost med en kinesisk indoneser. Vi fik nogle meget lækre frølår samt duer og krabber - et herligt måltid. Om aftenen i det store varehus Sarinah, hvor der i afdelingen for lokale produkter var mange flotte ting: Udskårne figurer, batik, malerier mm, men ret dyrt. Om aftenen kom en importør til møde, og vi spiste til aften på hotellets franske restaurant. Det var faktisk ikke særlig godt. Jeg er nødt til at skifte skjorte flere gange i løbet af dagen pga varmen.

Den 18. maj var jeg på ambassaden og spiste frokost med K.E.Sønderup. Vi var på en tidl. hollandsk restaurant og fik det helt store reis-tafel. Det var ikke fremragende, men der var interessant underholdning med nogle lokale halenegre, som spillede og sang. Næste dag klarede jeg de sidste besøg om formiddagen, hvorefter jeg gik i bazaren for at finde nogle lokale ting. Der var kun nogle meget dyre antikvitetshandlere, så jeg gik tilbage til Sarinah. Der var et flot billede, men det kostede Rup. 32.000 (500 kr), og det synes jeg er for meget. Købte i stedet i Garuda udskåret gude-træfigur til Rup. 12.000. Kl 17 kørte jeg til lufthavnen og fløj tilbage til Singapore i et gevaldigt tordenvejr.