Uganda

Ved besøget i 1977 var den skøre kugle Idi Amin præsident, og med hans slagte-regime var der ikke mange, der vovede sig til landet.

Besøg den 15. oktober 1977
Jeg kørte jeg til lufthavnen i Nairobi kl 07.30, og vi lettede en time senere med Sabena B707 mod Entebbe, Uganda.

Undervejs passerede vi Victoria Søen med dens mange øer, og Entebbe lufthavn ligger på en slags halvø helt ude mod vandet. David Maclean fra General Machinery Ltd. mødte mig i lufthavnen, og vi kørte straks til Kampala (sammen med en kenyansk fodboldspiller, der skulle spille landskamp mod Uganda den følgende dag). Det er meget grønnere her end i Kenya og Tanzania, da der pga Victoria søen falder mere nedbør. Bananer og andre frugter gror vildt, og det er forståeligt, at indstillingen til arbejde på disse kanter bærer præg af, at man bare kan gå ud og plukke sin frokost. Alt er meget fedeligt, og der er ingen politi eller militær at se i gaderne. Nationalspisen er grønne bananer, der koges, samt kassava, majs, millet etc, som lige passer til vore møller. Jeg fik en ordre på 20 møller med hjem, og aftale om yderligere 50-100 stk, hvis de første findes tilfredsstillende.

profile
Udsigt fra David's terrasse over Lake Victoria - med te og småkager på bordet

Spiste frokost med David og frue, der bor 10 km fra Kampala med en dejlig udsigt. Her tog jeg besøgets eneste fotos, da de frarådede at tage billeder offentlige steder. Venlige og gæstfrie mennesker. Derefter kl. 15 møde med direktøren og dansk konsul, Palle Møller. Vældig flink, rolig og tilsyneladende meget dygtig mand, som har boet i Uganda i 15 år, og hvis forretning er den største i landet. Han satte pris på mit besøg, og jeg havde fået ordren, fordi jeg til forskel fra andre fabrikanter var kommet på besøg. Derefter tilbage til David til te, småkager og dougnuts. Han har sammen med de 2 danskere, som jeg mødte om formiddagen været ude og spille basketball med præsident Idi Amin på hans resort-ø. Champagne og øl flød frit - men Amins hold vandt matchen..

Jeg aftalte med David, at jeg ved mit næste besøg (forventet til februar i forbindelse med ny tur til Kenya) tager nogle dage i Uganda og min kone med. Vi kan bo hos dem og tage på udflugt til f.eks. Murchinson Falls og se nationalparkerne.

Kl. 18 kørte vi til lufthavnen, hvor Sabena planmæssigt fløj mig tilbage til Nairobi.