Djibouti

Det var en fornøjelse at besøge denne franske koloni, hvor der var en hyggelig stemning - og gode restauranter og café'er.

Besøg: Mit første besøg i Afrika den 28. oktober 1974, hvor jeg sidst på dagen fløj med en gammel DC-3 fra Aden. Blev installeret på hotel Siesta, som er særdeles udmærket, og hvor jeg fik en glimrende fransk middag med vin etc. Næste morgen begyndte jeg rundturen til importørerne med bange anelser, men bortset fra en enkelt, så talte de alle et udmærket engelsk. En del af firmaerne er ejet af græske og italienske købmænd. På Handelskammeret talte de kun fransk, men med mit begrænsede skolefransk lykkedes det alligevel at få et godt udbytte af mødet. Byen er ikke stor, med vinkelrette gader, hyggelig atmosfære, mange barer, fortovscafeer, restauranter, og et liv som i en fransk landsby med en del negere. Der er også livlig handel på fortovene, hvor jeg købte nogle udskårne masker og træfigurer. Spiste godt på restauranten inde i byen. Mange flotte høje og slanke sorte piger. Også her skulle jeg kræve penge ind, og det lykkedes igen (som i Yemen). Først var checken dog ikke underskrevet, så jeg måtte finde fyren igen.

profile

Flyet til Taiz var fuld optaget, så jeg fik et par ekstra dage i Djibouti. Købte nogle flere udskårne figurer og sad ellers på min yndlingsplads på Place Manelik og drak øl - medens tyggegummi-sælgende børn og alskens andre sælgere sværmede rundt sammen med de "rigtige" tiggere. Jeg tror, at det er ejeren af baren, der sidder ved det næste bord: Med sit glas, læser sin avis og fodrer sin kat - og tager den store flaske vin frem til hvert måltid. På hotellet laver de en enestående fiskesuppe, som jeg fik til aften + en steg så stor, at jeg dårligt kunne slæbe mig op ad trappen. Fredagen var helligdag, så her legede jeg turist. Desværre har jeg kun sort/hvid film tilbage, og kvinderne i deres farverige dragter fortjener en farvefilm. Ærgerligt, at jeg ikke har mine badebukser med, for både stranden og hotellets swimmingpool lokker sådan en varm dag.

Her er rapporten fra mit besøg i Djibouti