Aden

Yemen var dengang opdelt i et Nord Yemen med Sana'a som hovedstad, som var tilknyttet Saudi -arabien - og Syd Yemen med Aden som hovedstad. Det var nærmest kommunistisk.

Rejserapport fra besøg i Aden 1983

Besøg den 23. februar 1983
Det var en helt anden verden at ankomme til det kommunistiske Aden. Det er nærmest kun ruiner og skygger fra byens storhedstid som knudepunkt for skibstrafikken mellem Europa og det fjerne Østen. Dengang var Aden en engelsk koloni.

profile
Min kunde, Baobeid, i Aden

Selv om forholdene i Nordyemen ikke er noget at prale med, så behøver jeg da ikke længere selv at tage dåsemad med - og i det mindste kan man de fleste steder købe en grillkylling. Der vrimler med folk i souken, selvom vare udbuddet mest er for de lokale - qat, sæbepulver, brød mm

Her i Aden er der ret tomt - både af mennesker og varer i butikkerne. På hotellet er man heldig, hvis man kan få et spejlæg til morgenmad. Ret ulækkert, da det er stegt i gammelt fedtstof og brødet er tørt. Til aften kan der være et tørt stykke kød med stegte kartofler. Jeg var der kun 3 dage, så jeg overlevede.

Der var ikke mange forretningsmuligheder. Se min rejserapport øverst, hvor jeg denne gang har mere at fortælle om diverse bureaukratiske forviklinger end om kundebesøg.