Sommerferie 1974

Vi skulle nu efter et år i Beirut prøve at rejse til Danmark på ferie.

For første gang skulle vi prøve at holde ferie i vore barndomshjem. Den 2. august 1974 fløj vi fra Beirut med mellemlanding i Athen og Stuttgart. I København overnattede vi hos moster Gerda, der havde meget at snakke om fra turen til Beirut. Var også omkring LAU's kontor med nogle smågaver til kollegaerne der. Dagen efter kørte vi med toget til Bjerringbro.

Jeg sov i bedstemors gamle værelse, da Moster Lis og onkel Arnold sov i stuen. Mit gamle værelse er nu blevet en del af far og mors nye fine badeværelse med indgang fra soveværelset.

Der var problemer på gården i Lee med at få vand fra brønden. Fik fat i en smed og en maskinstation til at tømme septic tanken. Dejligt at gå rundt på marken og i bakkerne ved skoven og åen. Jeg var med far rundt og se nogle af de projekter, som han var i gang med. Vi var også rundt nogen steder og se på landejendomme, bl.a. i Busbjerg, men den kostede 300.000 kr - alt for meget.I Tange så vi på en til 250.000 kr, som er i bedre stand end den i Busbjerg. Det viste sig dog, at den allerede var solgt.

Sammen med far og mor var vi i Øster Hurup og besøge Ivan og Karen i deres sommerhus. Vi bar også omkring gården i Gudumholm, hvor Kirsten og Erhard er blevet uvenner, og det er endt med, at Kirsten er rejst. Vi fik nogle porrer med hjem.

Benthe holdt fødselsdag på Rosenlund, hvor Cecilies familie også deltog. Jeg viste lysbilleder fra Mellemøsten.

Fællede træer i Lee, hvor Henrik og Jørgen hjalp, som Erhard skal bruge til et plankeværk. På 2 dage lavede vi 150 rafter, som jeg kørte til Gudumholm på fars lastbil. Vi plantede også nogle nye træer i markskellet. Senere fik jeg fat i en grøftegraver, og vi lagde ca. 125 m afløbsrør for spildevand ned mod skoven.

Sammen med Benthe og hendes bror, Peter med kone Kirsten, var vi i Ebeltoft og besøge søster Ulla. Der var nogen fordrukne mennesker, og Ulla kommer sammen med en gift tjener. Bagefter var vi i Glatved og besøge Hans Ole Svendsen, Jeddah, i hans fine ejendom.

Besøgte også tidligere kollegaer fra Emborg: Til frokost hos EK i deres hus i Klokkerholm, hvor også Irany deltog, havde en syrisk Al-chark øl med hjem til Verner Wittrup, Ceres depot, hos Meatcut, som gerne vil have mig til Yemen og kræve nogle penge ind, Carl Peder Lomholt, som nu bor i Århus og er forsikringsmand. Mens han og Benthe var i biografen, var jeg på stadion og se AGF - Silkeborg 1 -0 på et mål i sidste minut. Benthe var på Rosenlund og hjælpe sin mor med at arrangere frokost for nogle tyskere - gale kvindemenneske, Cecilie.Mogens Hald var med oppe at se gården i Lee, hvorefter vi spillede kort hele natten.

Var desuden på en besøgsrunde hos nogle af eksportørerne i Århus (Mejerikontoret), Kolding (Danish Crown), Esbjerg (Celebrity), samt en runde i København. Var i biografen og se den danske krimi "Nitten Røde roser" - helt god. Også i Danmark er oksehøjreb slået an, da vi var inviteret på Langeliniepavillionen af Desam smøreksport - og vi fik gravad laks til forret. Om aftenen gentog vi vor gamle tradition med øl og håndmadder på Cafe Pinden sammen med Palle W, Werner Larsen og Trenter..

På Ib Hundahls anbefaling fik vi vores løn kursreguleret, fordi det libanesiske pund er faldet ret meget i værdi. Jeg fik så ekstra 6.700 kr for årets første 5 måneder - skattefrit.

Der var høst på Rosenlund og vi hjalp nogle dage med at køre halm ind. Jeg smed på transportbåndet op til loftet.

Den 28. august var hele familien med Bjarne og Tove, Ivan og Karen, hr og fru Holst, Tove og Kaj samt diverse børn på Stærkærvej for at se billeder fra MØ og spise pølser. Dagen efter kørte vi til Fredericia til Cohr sølvvarefabrik. Jeg havde i Beirut mødt deres eksportchef, hr. O. Hut (hollænder), som tilbød at vi kunne købe med 50% rabat. Vi købte for kr. 2.300 og inviterede Hut på frokost, og derefter med ham hjemme i Børkop.

Den 31. august var jeg med far og mor i Als ved Mariager Fjord og fiske fra båden. Vi fangede kun 12 skrubber og rødspætter hele dagen, som vi spiste til aften hos Kaj og Tove i campingvognen. AGF vandt 3. sejr i træk med 2-1 over OB. Dagen efter var jeg hos Hejgaards rugeri i Saxild, hvor jeg købte 3 kasser vildænder. De næste dage fik vi andesteg, som var meget velsmagende - en aften som lidkøb med nogen fra Vellev, der havde købt fars ene hest. Poul Erik Gregersen og Hanne samt Ivan, Karen, Bjarne og Tove var også med.

Den 5. september 2974: Bortset fra et par dage midt i august og de sidste 3 dage, hvor det regnede, har det været udmærket dansk vejr i ferien, som vi begge har været glade for. Det var dog også dejligt at sætte sig op i SAS-flyet og flyve "hjem" til Beirut. Abdul hentede os i lufthavnen.